Servis

HPE kompresori doo je servisno orijentisana kompanija, koja održava Ingersoll Rand kompresore i opremu. Kvalifikovan i obučen kadar, garant su visokog kvalitete usluga. Servisne usluge ugovaramo kao preventivne, ali dolazimo na hitne ili havarijske servise. Vršimo proveru i merenja vibracija ležajeva, sa SPM detektorima, ultrazvučnim uređajima i infracrvenim kamerama.

Rad kompresora je od vitalnog značaja za proizvodnju kod većine industrijskih preduzeća, tako da je preventivno održavanje minimiziranja troškova poslovanja, kao i mogućnost potencijalnih ispada iz rada. Pored redovnog servisa, popravki kompresora, vijčanih blokova, itd., mi takođe obavljamo energetsko unapređenje kompresorskih stanica, čineći predlogu za energetsku optimizaciju kompletnog preduzeća.

Reference

Generalni remont turbo kompresora Ingersoll-Rand Centac 1.5 MW sa promjenom kontrolera – RTB TIR Bor

IMG_4740-1IMG_4744-1IMG_5095-1IMG_5105-1IMG_5109-1

NAČINI ODRŽAVANJA

Potek vzdrževanja

REDOVAN SERVIS

SPM analiza vijčanih parova

SPM merenja se izvode posebnim uređajem, koji je specijalno razvijen za merenje stanja ležajeva kod vijčanih parova, rotacionih kompresora. Rezultati merenja vibracija i šumova se softverski prebacuju na grafički prikaz i tako možemo videti stanje ležajeva. Tačnom informacijom o stanju ležajeva, možemo preventivno planirati servise vijčanog para, pre nepredviđenog zastoja u radu.

SPM meritve na terenuSPM meritve

ultrazvocne_meritve_vijacnih_blokov

Ultrazvučna merenja i analize vibracija vijčanih parova i elektro-motora.

Merenje vibracija u ultrazvučnom opsegu mogu se vršiti kao dodatna merenja SPM merenja. Merenja vibracija uz pomić detektora ultrazvuka, serviser zapravo sluša vibracije kroz slušalice na frekvencijama koje ljudsko uho ne može da otkrije. Ovim uređajem mogu se otkriti oštećeni ležajevi, curenje ili kvar na ventilima klipnih kompresora …

Ultrazvočna analiza vijačnega bloka

Termovizijski pregledi vijčanih parova, elektro-motora, hladnjaka, elektro-ormana, ventila …

Termovizijski pregledi kompresorjev

 

Analize ulja

Naliza olja na - postopek

Naliza olja na - poročilo